Domů > Fauly, Zprávy > Nová doba, host vyhazuje vrchního!

Nová doba, host vyhazuje vrchního!

8.2.2011, 00:46

Asi nejeden z nás si vzpomene na úsměvnou scénku ze zdařilého dílka české kinematografie s názvem Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Ano, je nová doba a nám, rodičům malých hokejistů asi nezbývá, než se s ní smířit.

Ze všech stran zaznívají zaručené informace o minihokeji čtvrtých tříd od nové sezóny, při debatách v televizi se dozvídáme, že jsme dali děti na sport proto, aby v první a druhé třídě nehrály zápasy, nesoutěžily a mistrovství republiky začínajících nadějí se stalo doslova a do písmene nečím prašivým.

Za mě špatně, mooooc špatně! Toužebně očekávaný švédský model, spočívající v ponechání hráčů svému osudu až cca do 15 let, tu vlastně praktikujeme už léta a podívejme se, kam se náš hokej dostal. Neinformovaní optimisté žijí v iluzích, že „potom to přijde“, my praktici a lehce zasvěcení zase víme, že samo nepřijde vůbec nic. Stačí se podívat na naše kluziště. Kromě minima nesporných talentů jsou schopni solidní hokej předvádět jen děti, které tátové vozí po kempech, navštěvují s nimi veřejná bruslení, střílí na zahradě, no prostě vzali jejich talent do svých rukou, jak v obdobné formě hlásá motto jedné domácí hokejové akademie.

Ale já nechci polemizovat, vše vyřčeno již mnohokrát a z mnoha úst bylo. Já chci něco jiného. Na následujícím videoklipu České televize zavzpomínat o pět let zpátky na jednu mimořádně povedenou akci. Díval jsem se na ten klip už hodněkrát a ať si říká kdo chce co chce, nevidím jediné nešťastné dítě, nevidím nic, co by dětem škodilo, nevidím nic, co by rozvracelo hokejovou morálku našich potomků a škodilo jejich hokejovému růstu. Vidím (a zažil jsem na vlastní kůži) pravý opak. No, však se pokochejte sami, zejména vy, rodiče hokejistů 4., 5. a 6. tříd, ať víte, o co přicházíte …

Categories: Fauly, Zprávy Tags:
  1. Peter Černák
    24.02.2011 na 17:32 | #1

    Hmmm a čo by ste povedali na systém, kde 5. ročník, hrá súťaž, ktorú nik oficiálne nevyhodnocuje, neexistuje oficiálna tabulka. Pevné striedanie po minúte s prerušením hry, nemenné päťky s páskami na rukávoch (ktoré nakoniec aj tak nik nerešpektuje ak je tých chalanov málo, povinné striedanie brankárov (A decká prehrajú lebo chalan fakt nemal deň a po zápase vraví v šatne, „ja som tam isť nechcel, ja som vedel, že dnes to nejde“…)
    Buďťe radi, že ste v čechách…

  2. DM
    21.02.2011 na 11:05 | #2

    Karle, Karle – ubohost sama. Urážky, urážky – hnus. Proč to tady čtete, když jsou to takové bláboly ? Proč na tuto stránku vůbec vstupujete ? Platí přece svobodobná volba ? A nebo je to tím, že si musíte nějaké své komplexy vybíjet (téměř anonymně) zde ? Jsme všichni rádi, že „svaz už koná kroky“ a také se těšíme jak se to brzy pozitivně odrazí ve výchově našich malých hokejistů. Jo děkuji Vám za naprosto překvapující a převratný návod. Oslnil a hlavně překvapil jste zcela jistě všechny. A dost možná i šokoval !
    Ale teď jinak – výměna názorů může opravdu probíhat mnohem klidněji, ale především slušněji. Vy jen urážíte, ale nápad žádný a že byste pro děti také něco udělal Vy, o tom mi není nic známo.

  3. MartinH.
  4. JCH
    16.02.2011 na 21:11 | #4

    Karel do pekla zejel…..

  5. 16.02.2011 na 21:05 | #5

    Ahoj nevíte někdo kdy bude znám hrací systém od příští sezony . Pro 5-8tř.,?? Možná to ví p.Karel :–)))

  6. ctibor
    16.02.2011 na 19:36 | #6

    Karle, ty seš fakt vůl.

  7. JH
    16.02.2011 na 18:00 | #7

    karle, prosim vas vrele, setrete sebe i okoli a navstevujte pouze stranky od fundovanych lidi a tam fundovane diskutujte bez ohledu na dramatiku

  8. karel
    16.02.2011 na 16:12 | #8

    No comment….Pan Hes do kresla CSLH….jo znam jine stranky nez Vase: a to CSLH !!! od fundovanych lidi. Dal se nema cenu vyjadrovat. Nemusi tam clovek cist ty blaboly co visi tady 🙂 napadani svazu, hracu reprezentace, jejich cinovniku, blaboleni nekonecne, co a jak by mohlo byt, jak to ma byt, kde kdo ma hrat a nehrat atd od rodicu, odborniku atd atd…..i nevim jakych lidi…..a jeste poznamky o me gramatice….hlobuce se omlouvam vsem ze pisu jak my zobak narost……popravde, pisu to v rychlosti a na chyby nedavam pozor…..pro cestinare jsem ostudou, kaju se tedy 🙂

  9. Quo
    16.02.2011 na 16:01 | #9

    Karle, Karle…..občas mi připadne, že to co tu říkáte, si odporuje s tím, to co tu říkáte….Nebije se Vám Vaše „najit si poradny klub, s poradnyma trenerama a systemem …..a ne trcet nekde v zapadakove a ocekavat neuveritelny servis“ s tím, co prosazuje Vámi tak nekriticky podporovaný svaz v ve své koncepci?

  10. MH
    16.02.2011 na 15:58 | #10

    Znova opakuji, najdete mi, mily Karle, jine stranky s tolika uzitecnymi radami pro rodice, trenery, kohokoliv kolem mladeznickeho hokeje. Brblate a utocite na ostatni akorat vy. Spise dokazte, co jste dokazal udelat pro mladeznicky hokej vy, jinak to jsou jen tupe kecy a navic s otresnou gramatikou svedcici spise o mdlem duchu nez cemkoliv jinem. Howgh.

Stránky s komentáři
1 2 3 4 4417
Komentáře jsou uzavřeny.