Domů > Názory, Zprávy > Hra tělem v praxi – pár řádků k zamyšlení

Hra tělem v praxi – pár řádků k zamyšlení

18.3.2012, 21:23

Tentokrát to vezmu jen heslovitě, slohové cvičení netřeba. Ani na něj nejsem moc naladěn …

Není to tak dlouho, co jsem se tu zmínil o hře tělem v nižších kategoriích a dnešek mi přinesl dokonalou názornou ukázku. Byl jsem totiž svědkem několika zápasů 5. a 6. tříd. Hrálo se dvakrát 20 minut, každá polovina jako samostatný zápas. A jeden byl úplně vzorový ve vztahu k tématu týkajícího se hry tělem.

  • První zápas (20. minut), běžná, poměrně mírumilovná hra tělem: Tým A vers. Tým B 6:1
  • Druhý zápas (20. minut), Tým B rapidně přitvrdil: Tým A vers. Tým B 0:4

Poznámka:  Tým B byl v průměru o rok starší, fyzicky výrazně vyspělejší. Otázka zní: Jak to ale asi dopadne, až ke své „hokejové“ hře přitvrdí (vyroste, zesílí) i Tým A?

Dodám, že si v žádném případě nestěžuji a nesnižuji hokejový výkon Týmu B, který nebyl mimochodem vůbec špatný! O to vůbec nejde. Naopak, zaplaťpánbůh za takové soupeře, každá zkušenost dobrá a často i ta negativní, rozuměj prohra! Jde mi jen o názornou, praktickou ukázku. Byla dokonalá …

Categories: Názory, Zprávy Tags:
  1. LS
    03.04.2012 na 09:12 | #1

    Já jen doplním, že na první třetinu tohoto zápasu osobně dohlížel z tribuny trenér z největších… Vladimír Růžička…. a nic… pravděpodobně byl spokojen…

  2. 02.04.2012 na 19:21 | #2

    No,tak po pár takovýchto zákrocích bych měl (být trenérem červeného týmu) problém v takovémto zápase pokračovat a klonil bych se k předčasnému ukončení …… trenér bílého týmu dle mého názoru na lavičku vůbec nepatří 🙁 výkon rozhodčího není třeba komentovat asi vůbec ….

  3. reno
    02.04.2012 na 12:50 | #3

    Takže za toto jednoznačně zaslouží po hubě trenér bílého mužstva.Je naprosto evidentní,že to mají kluci naordinováno.Okamžitě poslat video na svaz a trenérovi odebrat licenci.Pokud má zájem o vresling,ať ho dělá.Tady jde o zdraví!!!

  4. ctibor
    02.04.2012 na 10:46 | #4

    A nenaděláte nic. Rozhodčímu po hubě dát nemůžete a v příštím zápase Vám ze Svazu nominují nějaké podobné hovado a je to zase stejně. Opakovaně tvrdím, že za fakt, že rozhodčí nerespektují v nejnižších věkových kategoriích upravená pravidla o hře tělem může jen a pouze ten, kdo rozhodčí řídí. @JaHe11

  5. JaHe11
    02.04.2012 na 02:18 | #5

    Ja jen pridam jedno instruktazni video pro pany rozhodci http://vimeo.com/38582964 Je z neho myslim naprosto zrejme, ze hra telem bileho tymu bez sebemensiho zajmu o hrani kotouce je zjevne dilem trenerem ordinovaneho herniho projevu tymu a nikoliv momentalnim poblouznenim ponekud premotivovaneho jedince. Jen pro zajimavost dodam, ze jeden cerveny hrac zakoncil zapas CT vysetrenim hlavy v nemocnici a dva dalsi citili nasledky utkani na svem tele jeste tyden po zapase. A jen pro uplnost odkaz na domaci ustanoveni pro hru telem pro kategorii 6. trida a mladsi vydane CSLH napr. zde http://borci2001zlin.webnode.cz/news/pravidla-ledniho-hokeje-pro-zakovske-kategorie

  6. MH
    21.03.2012 na 16:09 | #6

    @civic
    Ale jo, to je vcelku jedno. Vubec nejde o to kdo dal gola, jaky byl vysledek, o tym A nebo tym B. Slo mi jen o zpusob hry … 🙂 Jinak vse je uvedeno v clanku, neni treba nic dodavat.

  7. civic
    21.03.2012 na 15:42 | #7

    Dobrý den ,
    Na turnaji jsem nebyl a nemohu hodnotit jak moc se přitvrdilo, ale tým B znám dokonale a můžu Vám všem říct že góly jste dostávali a to dost od ročníků 2002 ! 🙂
    Potvrzuji tedy bufetovou povídačku. 🙂

  8. 20.03.2012 na 21:54 | #8

    @Peter
    Dobry den, urcite s Vami nesouhlasim. „Sparanie“ hokejkou alespon nauci hrace „sparat“. To potrebuji vic, nez do sebe mlatit. Vezte, ze se to dodatecne fakt nauci, velmi rychle a dost dobre. Chapu ale, ze problem mohou byt rozhodci s nejednotnym metrem. Nicmene pokud se zakaze jakykoliv kontakt s vyjimkou cloneni pri jizde vzad a odtlacovani pred branou, snad to ani nejde poplest. Alespon tak to piskali rozhodci na turnajich v cizine, kde jsme hrali a s vyjimkou jednoho zapasu, kde to ti rozhodci prznili zamerne a velmi okate, to bylo vzdy v pohode a jednoznacné.

  9. Peter
    20.03.2012 na 20:47 | #9

    Zdravím, som zo SR a u nás sa do 6.HT hrá takzvaný bezkontaktný hokej. Neviem presne posúdiť danú situáciu ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že pri „bezkontaktnom“ hokeji môžu nastať situácie,kedy pán rozhodca dokáže jeden z tímov položiť na lopatky,všetko je totiž na ňom,čo posúdi ako faul a pri pravidlách kde sa namiesto 1alebo 2 min.trestov za faul striela trestné strielanie je to rýchla smrť. Potom deti aj rodičia odchádzajú zo zápasu s ťažkým srdcom na pána rozhodcu…Nevravím,že sa majú chlapci pozabíjať, ale ak sa nenaučia odstavovať hráča telom už teraz, v doraste už môže byť na to neskoro…viem o čom hovorím,syn je ročník 2000 čiže navštevuje 5 triedu hráva za 5HT aj za 7HT a u piatakov sa v obrane to „špáranie hokejkou“nedá nazvať obrannou činnosťou ale ničením čepelí hokejok…

  10. reno
    19.03.2012 na 09:22 | #10

    Taky bych to dal bez těla.Aspoň je to donutí bruslit a hýbat se.Nastavit prdel,to je to poslední co by se měli učit a kevšemu se to naučí nejrychleji.Vždyť i v zámoří se do těla v těchto kategoriich skoro nehraje.

  11. M.Hes
    19.03.2012 na 08:18 | #11

    @cmelak
    Dobry den, fakt mi ale nejde o nejaky plac nad tvrdou hrou, pravidla ci rozhodci to respektuji. Jen mi proste ty dve poloviny prisly jak den a noc a lepsi ukazku pro obhajobu pravidla „do 6. tridy bez tela“ bych asi tezko hledal. Fakt nic ve zlem, vuci nikomu, naopak!

  12. cmelak
    19.03.2012 na 08:03 | #12

    Dobrý den,
    na tom turnaji jsem byl, a mohu potvrdit všeobecný fakt už z minulých let. Za dobu co jsme nějakým způsobem hráli ročníkově nás na moravě vždy neskutečně zřezali :-). Soupisku jsem neviděl ( zápisy jsem nečetl ), ale prý to byly i mladší ročníky než 2001. Ale píšu je to neověřené info (bufetová povídačka :-).

Komentáře jsou uzavřeny.