Domů > Domácí, Infoservis, Zprávy > Realizační týmy mládežnických reprezentací pro sezónu 2013/14

Realizační týmy mládežnických reprezentací pro sezónu 2013/14

22.5.2013, 16:43

Reprezentace do 20 let:
hlavní trenér Miroslav Přerost, asistenti Jiří Juřík, Pavel Trnka, manažer týmu Petr Komers.

Reprezentace do 19 let:
hl. trenér Luděk Bukač mladší, asistent David Bruk, manažer Otakar Černý.

Reprezentace do 18 let:
hlavní trenér Jakub Petr, asistent Petr Svoboda, manažer Milan Hnilička.

Reprezentace do 17 let:
hlavní trenér Pavel Arnošt, asistent a manažer týmu Petr Studnička.

Reprezentace do 16 let:
hlavní trenér Robert Reichel, asistent Patrik Augusta, manažer Jiří Lála.

Categories: Domácí, Infoservis, Zprávy Tags:
  1. František Beneš
    31.01.2014 na 15:21 | #1

    Nelžeme sami sobě – nejen o hokeji

    Tak jsme již devět let neprošli do bojů o medaile na juniorském mistrovství světa v ledním hokeji. Trenér mužstva byl prý s výkonem spokojen. Rozumím mu, musí se pochválit sám, když to neudělá nikdo jiný, ale nesouhlasím, mizerný výsledek odpovídal výkonu. Jediné vítězství nad Slovenskem a porážka Kanady, která nakonec taky zůstala bez medaile, až zásluhou jediného gólu v nájezdech, nemůže uspokojit občany v zemi, která získala dvanáct titulů mistra světa. Tvrdím, že i na těch šesti polistopadových, stejně jako na vítězství v Sapporu, měla největší podíl generace, která začala s hokejem za minulého režimu. Lední hokej vždy byl drahým sportem například při srovnání s fotbalem. V současnosti je ale prakticky dostupný hlavně dětem, jejichž rodiče mají dostatek peněz a času, zde mohou vypomoci dědové, aby zaplatili několik tisícovek měsíčně za tréninky a vybavení. Takže zcela vymizel přirozený výběr, aby se rozvíjeli ti, kdož si svůj talent přinesli z ulice. Místo toho je v médiích prezentován obraz hráče, kterého jeho otec začal připravovat na hvězdnou kariéru v NHL úpravou výživy matky ještě před jeho narozením…
    Samostatnou kapitolou pak je výběr hráčů pro reprezentaci. Zde nemá šanci nikdo, kdo nenaváže včas smlouvu se skauty, právě ti totiž sestavují reprezentační výběr. A doma zůstávají lepší a vhodnější hráči, zvláště proto, že hokej je hra kolektivní. Přímo za zvrácený považuji požadavek, aby hráči hráli sami na sebe, aby se sami ukázali a ani si nepřihrávali. K tomu dokonce dostávají od svých skatů pokyny, jak mi potvrdil i jeden z vedoucích současných hokejových funkcionářů, který kvůli tomu nechce žádný mládežnický reprezentační „výběr“ vést. Proto se může stát, že sice občas něco vyhrajeme, ale vyhrávat nebudeme.
    Nad mým pracovním stolem visí pamětní list, který jsem obdržel v roce 1998 od Karla Guta k devadesátinám českého hokeje. Potkal jsem se ve svém pětadvacetiletém angažmá v hokejovém oddíle TJ Bohemians s mnoha hráči, kteří v té době hráli v českých mládežnických družstvech. Pár jich skutečně uspělo, hrají dnes i v NHL, ale většina z nich získala jen prostou lásku ke sportu a jsou odolnější v přístupu k životu. To se jim hodí. Ale znám mnohé, kteří jako sebevědomé hvězdy z přípravky nepřežili mladší žáky. Obávám se, že takový osud hrozí i hvězdičkám z dnešní generace. A pokud jim budeme říkat, že hráli dobře a prohráli, pak lžeme jim i sami sobě. A to říkám s tím, že za největší přínos sportu pro život považuji, že se člověk při něm naučí i nespravedlivě prohrávat. Jenomže tady dnes už nejde o sport, ale o kšeft a prachy…

    František Beneš, 10. 1. 2014

  2. mhcz
    16.01.2014 na 11:57 | #2

    Nebudete věřit, tak jako 99,999% čechů. Český mládežnický hokej je neskutečně protekční a je nastavený tak, že zůstanou jen ti vyvolení co tatínkové platily trenérům za místo v sestavě, agentům kteří jim za peníze zajistí místo v repre, ice time 40 minut v zápase, cestu za moře atd. Mluvme tu o o částkách několika stovek tisíc až milionu (za rok pochopitelně). Svaz tento mafiánský systém kryje a také má pod tlakem všechny sdělovací média, proto se o těchto praktikách nikdo nikde nedoslechne. Já už bych nikdy syna na hokej v šesti letech nevzal, kdybych věděl co bude za 10 let. Totální hnus.

  3. amater
    04.06.2013 na 18:16 | #3

    dnes jsem byl opětovně nasrán, když jsem si přečetl nominaci výběru obránců a brankářů U 19 a 20. Je mi záhadou co tam jako pohledává za štěstí Skuhrovec z Litvínova!!!! Tento „trenér“ „trénuje 1 /slovy jeden/ rok mužstvo vyšší kategorie a už ho nacpali do výběrů? Je mi to záhadou,jak to v tý Praze dělají. Je to naprosto stejné,jako třeba se zakázkami v celé zemi. Korupce, kamárad sem, kamarád tam, hlavně, že nám to klape a je za to pár tisíc „drobnejch“.

  4. amater
    25.05.2013 na 11:43 | #4

    jedinej schopnej, který si to zaslouží je jakub petr. ostatní je výsměch a kamarádíčkování……..

  5. CM
    24.05.2013 na 23:13 | #5

    je tam někdo, s kým byste souhlasil? máte třeba i věcné argumenty a ne jen jakýsi výkřik do tmy?

  6. amater
    24.05.2013 na 21:32 | #6

    NEUVĚŘITELNÁ HANBA PRO TY KOMIKY ZE SVAZU!!! JAK MŮŽE BÝT REICHEL TRENÉR V 16,KDYŽ SI TAM CPE TOHO SVÝHO TALENTA? PŘED ROKEM OD TOHO UTEKL A TED SE TAM ZASE NANOMINOVAL,JAK ÚSMĚVNÉ. A JEHO KAMARÁDÍČEK LÁLA? CO TO PROBOHA ZNAMENÁ? ÚPLNĚ NEJVĚTŠÍ NEHORÁZNOST JE ALE OPĚTOVNÁ ÚČAST TOHO HOKEJBALISTY PŘEROSTA U 20. TO JE SNAD PRDEL NEBO CO?

Komentáře jsou uzavřeny.