Domů > Názory, Zprávy > Hlavu vzhůru, fotbal je na tom ještě hůře!

Hlavu vzhůru, fotbal je na tom ještě hůře!

24.5.2013, 09:38

Netuším jestli se najde ještě někdo druhý, kdo stejně jako já ve středu večer promrhal svůj čas u televize, a to sledováním českého fotbalu. Mám na mysli zápas Brno – Sparta, na Plzeň se koukat docela dalo…

Vůbec nevím co mě to napadlo zapnout zrovna českou fotbalovou ligu, ale po shlédnutí prvních pěti minut jsem zůstal naprosto přikován k obrazovce. Znáte ten pocit, kdy si pustíte nějaký film, ale je to taková s prominutím ptákovina, že to prostě musíte dokoukat a čekáte, jestli se „rozehrají“? Mně se to stalo zatím v životě třikrát. Poprvé to byl ruský film Nevěsta, kde na začátku filmu naložili stoletou stařenku – nevěstu na žebřiňák tažený oslem a dvě a půl hodiny ji vezli téměř beze slova tajgou k dědkovi, ženichovi. Na konci filmu mu ji v minutě předali a bylo po filmu. Připadá mi to jak včera, i když mi tehdy bylo nějakých 10-12 let, koukali jsme s tátou na film téměř beze slova, nevěřili vlastním očím a prostě poctivě čekali, že se přece musí něco stát. Nestalo.

Druhý film s podobným pocitem si už nepamatuji a ten třetí jsem absolvoval ve středu, při sledování zmíněného fotbalového utkání. Fakt jsem nevěřil vlastním očím a trpělivě čekal, že se něco stane, ale zase nic. Shlédl jsem celkem asi 60 minut naprosté zoufalosti, směšného neumětelství a totální lemplovatosti, a to vše ještě s parádními ochotnickými vložkami. Sparťani, kteří prý údajně hrají o titul, mi připadali, jak když zápas bojkotují a naprosto se odmítají pohybovat. Např. při všech záběrech z výšky, kde kamera zabírala současně třeba osm hráčů, se horko těžko pohyboval jeden s míčem, ostatní stáli na místě a civěli. Naopak soupeř z Brna měl pár jedinců, kteří asi vědí co je to pohyb, ale na druhou stranu i pár veselých koloušků, jejichž fotbalový um u mě vyvolával salvy horónského smíchu. To jste fakt neviděli, tedy kdo to neviděl 😀 Veliká legrace a pokud nebudou na jiném programu dávat třeba Lujz de Fuňéze, určitě si pardy z Brna někdy pusťte nebo na ně zajděte. Ale abych nepůsobil zaujatě a fanouškovsky (tady pozor, já jsem od malička hrdý, ale tolerantní Bohemák!) věřím, že takových koníků běhá po ligovém trávníku mnohem více a i v jiných klubech, zejména ze spodní poloviny tabulky, takže je to vlastně jedno, kdo vás pobaví.

Zkrátka, tak jak jsem si dosud myslel, že náš hokej spěje do totální p…..e (slabší nátury prominou), tak si to sice myslím pořád, ale fotbal už tam zřejmě dávno je. A hodně hluboko! Jinak by se „tohle“ přeci nikdy nemohlo vydávat za prvoligový sport. A to ještě naprosto pomíjím Ivánky, draky, Švejka s máslem na hlavě na trůnu a další a další kauzičky, které pověsti tohoto sportu také dvakrát nepřidávají.

Nakonec přeji jen zaplať pánbůh za ten hokej! Sice v něm máme pořád příliš mnoho, kulantně řečeno, méně schopných činovníků, kteří poslední zbytky české hokejové školy vytrvale a bez uzardění zašlapávají do země, ale pořád věřím, že brzy pravda a láska zvítězí, a ti druzí, tedy schopní, vzdělaní, chytří a pracovití, je přeci jen dokáží vyhnat z ledu a pošlou je na zbytek profesního života tak maximálně hlídat Tesko…

Tak příjemný víkend 🙂

Categories: Názory, Zprávy Tags:
  1. 27.05.2013 na 10:48 | #1

    Dobrý den, to mi připomnělo zápas Sparta myslím s Libercem co se hrál nedávno. Civěli jsme na to sousedem na dvoře k tomu nějaké to relaxační pivo. On je celkem odborník na fotbal, tak jsem se po dlouhé době přidal.
    Všichni chodiči a herci (to je teda k blití i na takovém zápase jako je letošní finále ligy mistrů, už to ale například Hertl zavádí i do hokeje), zpracování balónu mají jako já (15 kilo nadváhy a lempl na balóny) a na závěr komentátor Čapek řekl, že to byl na gambrinus ligu opravdu dobrý a jiskřivý zápas. Asi jsem se díval na jinej fotbal než on.
    Tak jsem si v knihovně půjčil knížku kterou napsal pan Horváth o své kariéře a hned jsem prozřel. Oni si totiž opravdu myslí, že hrají supr fotbal. A to je asi zakopaný pes.

Komentáře jsou uzavřeny.