Domů > Jen tak ..., Speciály, Zprávy > Vážení přátelé, kdo z vás to má!

Vážení přátelé, kdo z vás to má!

9.4.2012, 18:57

Dovolil jsem si použít slova jednoho legendárního pitomce a zloděje k tomu, abych představil Orlovizi, dosud nejmultimediálnější počin, jaký jsem na domácích kluzištích zaznamenal. Konkurovat mohou snad jen „Sýkorkovy onlajny z Kanady“, kde obrovská dálka původu přenosu vyvažuje dokonalý komentář Orlovize.

Jo, tyhlety nadšence mám rád. Pokud někdo víte o podobném počinu pošlete mi info. Není nad inspiraci. Orlíkům za ni díky, na povolení publikace avíza se ani neptám a i za to děkuji … 😉

Pro zájemce pak dodávám, že Orlovize využívá technologii Ustream.com, kterou si zdarma stáhnete do každého Androidu či iPhonu.

Tak a ještě odkazy:

Categories: Jen tak ..., Speciály, Zprávy Tags:
  1. Panzer
    12.04.2012 na 17:28 | #1

    @LS Bohuzel, nezoomujeme. Moc by se mi to take hodilo, ale takhle vypilovane to zatim nemame. Mozna by to slo nejak delat na pocitaci s Windows, ale ten Android to neumi. @LS

  2. M.Hes
    12.04.2012 na 10:29 | #2

    @Panzer
    Mne slo hlavne o ten stativ. Vlastni drzak to vysvetluje 🙂 diky moc

  3. LS
    12.04.2012 na 10:14 | #3

    Já mám ještě dotaz jak jste se ale popasoval se zoomováním? Já jsem pro natáčení používal klasickou digitální kameru, grabovací kartu a jednoduchý free software od Microsoftu. Ale dost právě používám zoom, zejména při zápasech na celé hřiště. Pak mi náramně vyhovuje, že ho ovládám palcem přímo na stativu.

  4. 12.04.2012 na 08:53 | #4

    Ja jsem si poridil Asus Transformer s Androidem. Myslim ale, ze typ toho tabletu je celkem jedno, zalezi, aby na tom bezela ta aplikace USTREAMu. Stativ je klasickej, v tom se moc nevyznam, nafasoval jsem ho do dedy jednoho hrace jako sponzorskej prispevek. A ten drzak na tablet do toho stativu mi zase pro zmenu vyrobil v dilne muj tata. Toz tak.@MH

  5. 12.04.2012 na 07:17 | #5

    @Panzer
    Moc diky za detailni informace, jen by me zajimal typ tabletu a i toho stativu. Nejak nemohu nic kloudneho najit 🙂 Diky

  6. 10.04.2012 na 08:28 | #6

    Ahoj, jsem provozovatelem te televize. Diky za pochvalnou zminku a mozna zajima nekoho par technickych zajimavosti. Tenhle prenos funguje uz kdyz je na zimaku cca 300kbit upstream, coz ma uz kazde ADSL. Odpovida tomu ale kvalita videa, je to jen takove orientacni, takze ten komentar puvodne nebyl zamyslen, ale nouze naucila Dalibora housti a babicky prece jen chteji vedet, ktera smouha na lede je ten jejich vnuk. Nakonec je z toho komentovani kvela relaxace, v neodbornych kruzich jsem povazovan za odbornika na hokej, v odbornych se usmivaji pod fousy. Pri vyssich prenosovych rychlostech se kvalita automaticky zveda, to si dela ten software ustreamu sam.
    Prenosy jsme puvodne delali z mobilu s androidem (je to opravdu veeeeeelmi jednoduche, proste se zaregistrujete na ustream.tv, stahnete aplikacku do mobilu a zive prenasite. Cele je to za 5 minut zarizeno), pak jsme presedlali kvuli optice na mobilu na pocitac s webovou kamerou a nakonec mame ve stativu tablet (kde stoji mikrofon za prd, ale ta mobilita!). Stativ je muss, bez toho se to kopravdu hodne klepe.
    Pokryti zimaku wifinou je v cesku velmi slusne, skoro vsude uz to je, kde to neni, tak napisu slusny email, zda by priste nebylo a casto je mi odpovedi, ze to maji v planu a ze to tedy udelaji. To je prima. Pres mobilni pripojeni (to jsou ty jejich HSPDA nebo jak se to jmenuje) to nefunguje dobre, trha se to, bohuzel.
    A na zaver. Nas moc zajima i souper, kdykoli nas uvidte na zimaku a budete mit chut sdelit neco o souperi Orliku, pristupte a stante se spolukomentatorem. Prestoze je nase televize tendencni, tak nejsme televize zla a jesltize se i souperi povede husarsky kousek, tak nas zajima, kdo ho udelal a zda to je nahoda, ci zda to ten kluk vazne tak umi. A kdyz budete hrat s Orliky, reknete doma, ze zapas bude asi prenasen zive. A divejte se.
    diky Martin

  7. ctibor
    09.04.2012 na 23:28 | #7

    jasně povolení máte. tak nějak se docela všichni tím hokejem bavíme:-D

  8. Richard Mucha
    09.04.2012 na 22:22 | #8

    Lubore doufám, že jsi se inspiroval a brzy někde uslyším i tvůj komentář.Pánové z Uničova nasadili vysokou laťku.Doufám že takových hokejových nadšenců bude přibývat a posune český mládežnický hokej třeba zase o něco dál.Dívat se na svůj tým a syna v televizi (na internetu) s komentářem by si určitě přál každý rodič.Pánům s Uničova přeji v jejich práci hodně zdaru, ostrý obraz a co nejmíň přeřeknutí.

  9. LS
    09.04.2012 na 19:59 | #9

    Jo hoši, tak vy jste taky dobrý magoři 🙂 Já sice odvysílám klidně i z Kanady, ale s tím komentářem bych to nedal… To by v tom přenosu zanívaly hrozný věci 🙂 Komentář fakt pecka… Musím se mrknout přes co to vlastně vysíláte, já používal po dohodě TV.COM, a největší problém jsem měl vždy s konektivitou. Aby to za něco stálo, tak to muselo jet alespoň 800 kb, to bylo minimum. A zimáků, kde mají WiFi moc není… Jakou pro ten on-line používáte konektivitu a na jaký rychlosti?
    Ať se daří!

  10. číža
    09.04.2012 na 19:20 | #10

    A nadpis článku mě pobavil opravdu neskutečným způsobem.

  11. číža
    09.04.2012 na 19:19 | #11

    Bez nadšených a pohodových rodičů to v mládežnickém hokeji nejde a před projektem Orlovize smekám a cením si toho, že náš „úhlavní nepřítel číslo jedna“ nám zadarmo pořizuje záběry z našich častých vzájemných utkáních v té nejvyšší technické kvalitě! 🙂

Komentáře jsou uzavřeny.