Domů > Jen tak ... > Znáte tu o tom muzikantovi?

Znáte tu o tom muzikantovi?

21.2.2014, 14:17

Zazvonil zvonec a olympiády, a vlastně s celým českým hokejem, je konec. Každý ví, že za to může Lojza, sem tam někdo i tuší, že budou  někde problémy s mládeží, ale mě osobně nejvíc baví vyjádření některých „kompetentních“.

Např. v tomto článku si pan Bříza stěžuje:

„Problém je daleko složitější a vězí v samotné síle českého hokeje, který jaksi zaspal světové trendy a nechal si utéct konkurenci. Problém je především na výchově mládeže, které chybí prostředky i metodika.“

A dodává:

„Současné svazové vedení se od svého zvolení v roce 2008 snaží resty umazávat, ovšem dvacet roků kopanou díru nejde jen tak zahladit. Na pravidelný přísun nových talentů se bude čekat řadu let, pokud tedy vše půjde dobře.“

Veliká legrace, přidávám jeden důkaz (umazávání restů) za všechny (říjen 2010):

Vnitřní směrnice č.5 HC Sparta Praha (dále i Klub)

HC Sparta Praha tímto s okamžitou platností zakazuje všem svým registrovaným hráčům ( a hráčům, kteří jsou v Klubu na platná hostování) start bez povolení Klubu v jakémkoliv utkání, které není plně organizováno (či spoluorganizováno) Klubem, nebo ČSLH.

Registrační práva hráčů jsou majetkem klubu HC Sparta Praha a ten si vyhrazuje právo rozhodnout o povolení účasti svých hráčů na každém takovém utkání pouze na základě předložené písemné žádosti. Ta musí být podepsána zákonným zástupcem a potvrzena právním subjektem, který bude akci pořádat s uvedením termínu, místa konání, počtu utkání a tréninků.

V případě porušení této směrnice bude hráči, který nedodrží uvedený postup nebo i přes zamítavé stanovisko Klubu nastoupí k výše definovanému utkání udělen klubový trest zákazu činnosti v Klubu v délce, kterou stanoví Klub.

Mgr. Petr Bříza – Generální manažer, člen představenstva HC Sparta Praha
Pavel Geffert – Šéftrenér mládeže HC Sparta Praha

Takže až si budete chtít zahrát na rybníku, nezapomeňte se voptat pánů Břízy a Gefferta. Písemně 😀

Abych byl spravedlivý, vybral jsem si Spartu výhradně kvůli vyjádření pana Břízy, ale podobně ve své době reagoval nejeden „popletený“ funkcionář nejednoho českého klubu.

A co tím chce básník říci? Jediné. Garnitura před panem Břízou (v ČSLH) si jaksi nevšimla, že se za posledních 20 let stal z hokeje úplně jiný sport a garnitura kolem pana Břízy (tedy ta novější) si toho možná všimla, ale neumí s tím udělat vůbec nic. A co děláme v práci s někým, kdo neumí? Vyhodíme ho, protože je nám k ničemu. Do dneška mi zní v uších odpověď dlouhodobého funkcionáře pana Míška na mou otázku, kterou jsem vyslovil na kempu Mr. Smushkina v Neratovicích, kam jsem zavítal na „čumendu“:

„Tak co, pane Míšku, co s tím budete dělat? Vždyť je ta mládež úplně v pr…?“.
„Ale není, vždyť je to dobrý!“

Není to dobrý, a nebude. Smiřte se s tím, nakupte flinty a běžky a užívejte něčeho, co má smysl. Tohle fakt nemá…

Categories: Jen tak ... Tags:
  1. MH
    21.02.2014 na 21:44 | #1

    Koho by se mel redaktor a na co zeptat? Myslite pana Brizy?

  2. MAXXX
    21.02.2014 na 20:21 | #2

    Tak tady platilo, potrefená huse se ozvala :-). Bohužel tady není žádný redaktor, který by se ho na to zeptal.

Komentáře jsou uzavřeny.